skip to Main Content
24/7 bereikbaarheid Kundige klantenservice experts Binnen één dag starten Dagelijks opzegbaar
10 Eigenschappen Die Een échte Klantenservice Medewerker Kenmerken

10 eigenschappen die een échte klantenservice medewerker kenmerken

Laatste update op 25 augustus 2020 om 09:46 am
Leestijd: 2 minuten

Een goede klantenservicemedewerker heeft meer goede eigenschappen dan alleen goed kunnen bellen en vriendelijk zijn. Wil jij jouw klanten écht begrijpen en daardoor beter kunnen helpen, dan zijn een aantal eigenschappen heel belangrijk. En als je die eenmaal onder de knie hebt of al beheerst, is service verlenen nóg leuker.

Als goede klantenservicemedewerker…

1… kun je goed luisteren

Probeer de vraag of het probleem van de klant zo goed mogelijk te begrijpen. Je kunt dan heel gericht vragen stellen en het gesprek daardoor kort en bondig, maar vooral efficiënt mogelijk houden. De klant wil namelijk in zo’n kort mogelijke tijd een juist antwoord.

2… kun je duidelijk communiceren

Praat duidelijk en gebruik begrijpelijke taal, geen vakjargon. Geef duidelijk aan welke stappen je doorloopt of welke actie je gaat ondernemen om de klant te helpen.

3… zorg je dat je voldoende kennis in huis hebt

Als klantenservicemedewerker moet je voldoende kennis in huis hebben van de organisatie waar jij direct of indirect voor werkt. Anders kun jij de vragen niet of niet volledig beantwoorden.

4… straal je zelfvertrouwen uit

Door op een zelfverzekerde manier met jouw klanten te communiceren, straal jij vertrouwen en professionaliteit uit. Grote kans dat je zo een positieve bijdrage levert aan de reputatie van de organisatie.

5… ben je stressbestendig

Werken op een klantenservice kan soms best stressvol zijn. Stel, er is een storing voor de organisatie waar jij direct of indirect voor werkt, dan kan de telefoon roodgloeiend staan. Een goede klantenservicemedewerker blijft rustig en positief onder alle omstandigheden.

6… toon je empathie

Door het tonen van empathie en het creëren van een emotionele klik, kun je klanten (langdurig) aan je binden.

7… blijf je altijd professioneel

Als je met de klant communiceert is het een van belang dat je altijd netjes en rustig blijft.

8… denk je in oplossingen

De klant wil een oplossing voor zijn/haar vraag of probleem en verwacht dat jij deze oplossing gaat bieden. Probeer, waar mogelijk, meerdere oplossingen te bieden. Op deze manier laat je de klant zien dat je echt met hem of haar meedenkt. Samen bepalen jullie wat de best passende oplossing is.

9… kun je klanten verrassen

Jouw klant verrassen is de uitgelezen kans om je te onderscheiden van de concurrent. Wees attent en spontaan. Een goede service is iets waar de klant sowieso al vanuit gaat en dus niet verassend is. Probeer net dat beetje extra te doen voor jouw klant.

10… heb je een positieve instelling

Een positieve en vriendelijk instelling is de basis voor een goede interactie. Je vergroot de kans dat de klant tevreden is met de service en een goede feedback geeft.

Back To Top