Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon

3 tips voor een goede bereikbaarheid

Laatste update op 26 juni 2023 om 09:28 am
Leestijd: 2 minuten

Een goede, klantgerichte bereikbaarheid is essentieel voor de continuïteit van je bedrijf. De klant staat in het huidige leven immers centraal, en als ondernemer wil je kosten wat het kost frustratie onder je klanten voorkomen. En laat een slechte bereikbaarheid, ongeacht het te bereiken kanaal, nou nét de grootste frustratie zijn onder de moderne consument. Met de drie tips die we je in dit blog delen kun je vandaag nog aan de slag met het verbeteren van het bereik van jouw organisatie.

Navigeer snel naar

Tip 1: Verruim je openingstijden

Gezien het feit we in een 24/7 maatschappij leven, is het ook handig om je daar als bedrijf op aan te passen. Consumenten kiezen vandaag de dag zelf welke contactmomenten het beste voor hen uitkomen. Dat kan ’s ochtends zijn, ’s middags maar ook zeker ’s avonds en ’s nachts. Het is daarom in ieder geval aan te raden om af te stappen van de klassieke 9 tot 5 mentaliteit en, afhankelijk van je branche, je te verdiepen in een 24/7 klantenservice. Wanneer jij de bereikbaarheid van je klantenservice verhoogt, en dus voor een langere tijd op een dag bereikbaar bent, zal dit automatisch resulteren in minder lange wachttijden, minder grote piekmomenten (bijv. rond de lunchpauze) en meer blije klanten aan de lijn.

gids klantbeleving

10 tips & tricks voor instant blije klanten

Met deze 10 kant-en-klare tips & tricks maak je binnen een handomdraai van jouw onderneming een échte koploper. Staan de klantbelevingsneuzen dezelfde kant op? Mooi, let's go! Download de gratis gids en maak direct een vliegende start naar blije klanten.

 • Echte eye-openers voor een vliegende start
 • Intern winnen is extern beginnen
 • Direct toepasbare tips

Tip 2: Breid je klantenservice kanalen uit

Je hebt een zakelijk e-mailadres én een zakelijk telefoonnummer waarop klanten jou kunnen bereiken. Dat is mooi, maar heb je ook wel eens gedacht aan je online bereikbaarheid? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een live chat optie óf wellicht wel je WhatsApp bereikbaarheid. Door je klantenservice kanalen uit te breiden, en dus meer opties te bieden aan de klant, weet je zeker dat je genoeg mogelijkheden hebt om de vragende klant naar zijn wensen te bedienen.

Tip 3: Zorg voor een vast team klantcontactmedewerkers

Wanneer het drukker wordt in het bedrijf, wordt het inkomende klantcontact al gauw gezien als bijzaak. Maar wanneer je besluit je bereikbaarheid te vergroten, dien je ook de uitvoering goed op te pakken. Dit betekent dat klantcontact en klantinteracties niet als bijzaak maar als hoofdzaak gezien moet worden. Neem je klantenservice serieus en introduceer intern vaste klantcontactmedewerkers die zich 100% ontfermen over alle inkomende klantcontacten. Door te investeren in klantvriendelijk en kwalitatief klantcontact kun je als bedrijf hét verschil maken. Heb je nou zelf niet de mankracht om vaste medewerkers aan te wijzen, probeer dan blokken in je agenda te reserveren óf kijk eens naar opties van een externe klantenserviceschil.

Op zoek naar een partner in klantcontact? Neem contact op.

Laat je gegevens achter en één van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Flexibel op- en afschalen
 • In no-time 24/7 bereikbaar
 • >60% van de meldingen direct afgehandeld
 • Eén vaste contactpersoon
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
Back To Top