Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
blog verwarming

Het stookseizoen gaat van start: dit is hoe wij werken

Laatste update op 22 april 2021 om 04:11 pm
Leestijd: 2 minuten

De zomer is al een geruime maand voorbij. De dagen worden weer donkerder en kouder en de verwarming gaat weer aan. Of we nu willen of niet, de kou komt eraan en dat zijn juist de momenten dat we lekker warm thuis zitten. Wist je bijvoorbeeld dat één op de zes huishoudens na de vorige winter kampt met ketel problemen? Want als die trouwe cv-ketel het even begeeft, dan is het letterlijk in de kou zitten. Een maar al te drukke periode voor veel van onze relaties. Juist in deze periode helpen onze klantenservicemedewerkers waar ze maar kunnen. Ruim van te voren opgeleid om iedereen met technische problemen en vragen te kunnen helpen. Benieuwd hoe zo’n trainingsperiode eruit ziet? We hebben Aaltje Cornelies, directeur bij DIRECT Klantcontact, gevraagd dit met ons te delen.

Om goed voorbereid de winter in te gaan en te zorgen dat eventuele storingen vroegtijdig en op een gewenst moment verholpen kunnen worden, wordt aangeraden om al voor het stookseizoen de cv-installatie een keer te laten proefstoken. En ook te laten nakijken door een monteur. Door tijdig te testen, komen waarschijnlijk al genoeg mankementen aan het daglicht. Dat weten we bij DIRECT Klantcontact maar al te goed.

Een juiste training voor het stookseizoen

Vorig jaar las je in dit artikel al meer over de trainingen die werden gegeven door onze professionals op het gebied van installatietechniek. Ook dit jaar hebben ze de nodige kennis overgedragen op alle klantenservicemedewerkers. Om hen zo goed mogelijk op te leiden tot echte professionals. “We maken nu ook gebruik van e-learnings. E-learnings vormen ideale instrumenten om de kennis snel en effectief uit te rollen en up-to-date te houden.”, vertelt Aaltje.

Overflow voor installatiebedrijven

Voor veel installatiebedrijven vangen de agents van DIRECT klantcontact dagelijks het gehele klantcontact op. Is het te druk bij de eigen klantenservice? Dan noemen we dit ook wel het opvangen van overflow. Dan nemen onze agents bijvoorbeeld de storingen aan en zetten deze door naar het betreffende installatiebedrijf. Bij calamiteiten en/of buiten werktijden handelen onze agents altijd direct de melding af of plannen een monteur in, alles conform instructies van de klant. “Door het continu blijven bijschaven van onze e-learnings en het trainen van (nieuwe) agents kunnen wij ervoor zorgen dat ruim 60% van alle binnenkomende meldingen direct wordt afgehandeld. Zo heeft de klant van onze relatie niet eens door dat wij aan de telefoon zitten. En zo hoort dat in ons optiek.”, vult Aaltje verder aan.

Bij netstoringen kunnen agents bijvoorbeeld ook in opdracht van een installatiebedrijf een melding op de website plaatsen en wordt desgewenst een melding op de lijn geactiveerd die de beller meldt dat er in een bepaald gebied een (collectieve) storing is.

Klaargestoomd voor de winterperiode

Het team van DIRECT Klantcontact is klaargestoomd, klaar om de koude winterdagen tegemoet te gaan. En dat is maar goed ook. Al bijna 30 jaar is DIRECT Klantcontact actief op het gebied van klantcontact en zijn we inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig ingerichte servicedesk. Vrijwel alle benodigde technische kennis voor de installatiebranche hebben wij in huis. Dat maakt ondernemen nou écht makkelijk.

Een keer langskomen en ervaren wat wij doen? Contact ons!

  • Hidden

    Marketinginformatie

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
Back To Top