Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
blog team overleg

Ik groei! Wat nu?

Laatste update op 25 augustus 2020 om 11:45 am
Leestijd: < 1 minuut

Het aantal snelgroeiende bedrijven neemt fors toe. Met name bedrijven in de zakelijke dienstverlening en in de bouwsector groeien hard. Groei is goed voor jouw bedrijf. De zaken gaan goed, dus is er nu ruimte voor uitbreiding. Hoe zorg je dat je controle houdt en goed voorbereid bent op een succesvolle groei?

Wanneer ben je als bedrijf een snelle groeier? Als jouw bedrijf drie jaar op rij een personeelsgroei van 10% laat zien en in het begin van die drie jaar tenminste tien werknemers in dienst had, dan ben je een ‘snelle groeier’.

Uit onderzoek van b2businesslening,  wat onder bijna 1000 klanten is afgenomen, blijkt dat veel MKB’ers met name de zomer benut om in te zetten op groei. Voor veel bedrijven is de zomer relatief rustig en benutten zij hun ‘extra’ tijd om meer omzet te genereren, om aandacht te besteden aan de bedrijfsstrategie of om nieuwe samenwerkingen op te zetten.

Hoe kun je je voorbereiden

Voor een succesvolle groei is het belangrijk dat je controle weet te houden. Een (te) snelle groei brengt namelijk risico’s met zich mee. Er zijn verschillende technieken die je kunnen helpen om controle te houden. Probeer zoveel mogelijk regelmaat in te bouwen en zorg voor een duidelijke agenda met vaste overleg- en evaluatiemomenten. Groei betekent meer vraag naar jouw dienst of product. Zorg ervoor dat je investeert in extra producten, materialen en/of personele inzet.

Groei betekent ook meer klanten. Deze klanten willen graag snel en netjes te woord worden gestaan. Hier kan DIRECT Klantcontact jou mee helpen! Wij kunnen de klantenservice (volledig of deels) van je overnemen of bijspringen bij pieken. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo houd jij je klanten tevreden en kun jij je bezig houden met hetgeen waarvoor je ondernemer bent geworden.

Back To Top