Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
blog-telefoon-contact

Vakantie? Gun je brein die broodnodige break!

Laatste update op 11 augustus 2020 om 09:28 am
Leestijd: 3 minuten

Voor veel mensen staat de vakantie voor de deur. Of je nu kiest voor een binnenlandse backpackerstrip of een verblijf in een vijfsterrenhotel aan een tropisch strand; verreweg het belangrijkste van vakantie is dat je je hoofd even lekker helemaal leeg kunt maken en je eindelijk eens kunt focussen op iets anders dan die stapel dikke dossiers op je bureau. Het is tijd om volop te genieten van je welverdiende rust. Niet alleen je lichaam, maar vooral ook je brein kan daar soms hard aan toe zijn!

Wanneer je in loondienst werkt, is het wellicht wat gemakkelijker om je werk over te dragen aan collega’s dan als zelfstandig ondernemer, maar toch blijken in beide categorieën veel mensen het lastig te vinden om het werk tijdens hun vakantie helemaal los te laten. De een heeft aan collega’s doorgegeven dat ze in geval van problemen gerust kunnen bellen, terwijl de ander bang is om opdrachten mis te lopen en ook tijdens zijn of haar vakantie de telefoon de hele dag door angstvallig in de gaten blijft houden. Gevolg? Het vakantiegevoel wordt minder en stress ligt op de loer. Voor je het zelf in de gaten hebt ben je weer aan het werk, alleen dan op een andere locatie. Leuk ook voor je eventuele reisgenoten!

Energie

Net als spieren hebben hersenen soms rust nodig. Ze werken tenslotte de hele dag door en dat kost energie. Daarom is het goed om je brein af en toe een break te gunnen; je hersenen de broodnodige rust te geven. Net zoals een atleet na het lopen van een marathon zijn spieren wat langer rust gunt, is het dan ook verstandig om na periode van hard werken je brein voor langere tijd in de pauzestand te zetten. Dan kunnen de hersenen weer nieuwe energie opwekken, zodat je na de vakantie weer fris en fruitig aan het werk kunt. Je moet je brein tijdens je vakantie dan ook niet gebruiken om je op werk gerelateerde zaken te concentreren en focussen, maar bijvoorbeeld om te reflecteren op het leven en vooral te genieten.

Reputatieschade en omzetverlies

Uit onderzoek komt ieder jaar opnieuw naar voren dat het met de telefonische bereikbaarheid van zakelijk Nederland tijdens de vakantieperiode niet al te best gesteld is. Zo kwam Telfort onlangs tot de onthutsende conclusie dat ruim de helft van het Nederlandse bedrijfsleven wat telefonische bereikbaarheid niet voldoet aan de verwachtingen van de klant. Zzp’ers en eenmanszaken maken er volgens het onderzoek van Telfort op dat terrein helemaal een puinhoop van: tachtig procent blijkt tijdens de vakantie niet of nauwelijks telefonisch bereikbaar te zijn. Dat ze daardoor met negatieve gevolgen als ergernis onder de klanten, reputatieschade en omzetverlies te maken krijgen, spreekt voor zich.

Doorschakelen

Moet je er dan toch maar voor zorgen dat je tijdens je vakantie de binnenkomende gesprekken gewoon maar blijft beantwoorden en daarmee alle stressprikkels ruim baan geeft? Nee dus. Sterker nog; je zou wel gek zijn! Je schakelt je telefoon gewoon door naar een professionele organisatie op het gebied van antwoordservice en andere bereikbaarheidsdiensten zoals DIRECT Klantcontact. Je bedrijf is dan wél bereikbaar, maar jijzelf lekker even niet. Jij blijft aan de rand van het zwembad gewoon ongestoord genieten van je zomerse cocktail.

Genieten

De door de wol geverfde medewerkers van DIRECT Klantcontact beantwoorden niet alleen je binnenkomende telefoontjes, maar tekenen desgewenst 24/7 ook voor een correcte afhandeling van alle berichten via e-mail, social media, livechat en WhatsApp. Uiteraard verloopt alle communicatie met jouw klanten volgens een met jou afgesproken script. Van ieder gesprek of bericht ontvang je vervolgens via sms, e-mail of WhatsApp, het is maar net welk kanaal jouw voorkeur heeft, een melding met eventuele bijzonderheden. Jij kunt dan snel de eventueel gewenste actie ondernemen om je vervolgens weer volledig over te geven aan het grote genieten.

Namens het hele team van DIRECT Klantcontact wensen je bij deze alvast een fantastische en ongestoorde vakantie!

Back To Top