skip to Main Content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon

Social media webcare uitbesteden

Op social media verwachten klanten niet alleen een antwoord, maar ook dat het snel komt. Goed nieuws: met de social media webcare handelen de webcare-specialisten van DIRECT alle berichten en meldingen snel en klantgericht af. Laat je de webcare uitbesteden aan DIRECT Klantcontact, dan kan je online uitblinken.

Boost je klanttevredenheid met social media webcare

Met social media webcare geef je de klanttevredenheid een boost! Social media is immers dé plek waar je klanten online zijn. Ben jij hier ook aanwezig, dan geef je klanten een laagdrempelige en persoonlijke manier om met je te communiceren. Als kers op de taart kost het klanten ook nog eens niets om contact met je op te nemen. Mede daarom zijn sociale media zo populair!

24/7 online bereikbaar

Bij DIRECT kan je zelf bepalen op welke tijden je jouw sociale media webcare uitbesteedt. Als je dat wilt zijn we 24/7 bereikbaar. Maar als dat niet nodig is, kun je ook voor zeer ruime kantoortijden kiezen. Bijvoorbeeld voor werkdagen van 7.00 uur tot 20.00 uur. Hoe dan ook, je klanten profiteren altijd van ruimere openingstijden van jouw bedrijf en laagdrempelige communicatie.

Voordelen van social media webcare uitbesteden

Om de discussie de goede richting op te sturen, om feitelijke onjuistheden tegen te gaan en om klachten vlot te tackelen is het noodzakelijk hier bovenop te zitten. Zo kun je invloed uitoefenen op de discussie en je naamsbekendheid en reputatie vergroten. Bij DIRECT maken we dit mogelijk doordat we de beschikking hebben over slimme tools en dus al jouw accounts op één plek kunnen beheren. Groot voordeel van je webcare uitbesteden aan DIRECT, is dat je geen medewerkers hoeft op te leiden en geen vrij hoeft te plannen om (dag en nacht) berichten op sociale media te beantwoorden.

Webcare voorbeelden van DIRECT Klantcontact

Hoe die communicatie via social media webcare verloopt? Anders dan via e-mail, de telefoon of de post. Hier is de toon luchtig. Humor is toegestaan. Móet in veel gevallen zelfs. De webcare-specialisten van DIRECT weten de juiste toon te treffen. Natuurlijk helemaal in lijn met de tone-of-voice die we samen met jou hebben opgesteld. Hieronder twee fictieve webcare voorbeelden.

Hi @klantX. Ons welgemeende excuus! Zoals bekend is er een grote storing waardoor alles langer duurt. We zijn er druk mee bezig. – BL.

Webcare voorbeeld #1

Een klant zet zijn frustraties over een té lange levertijd op twitter. Denk aan hoofdletters, boze zinnen en veel hashtags in de trant van #opgelicht, #slechteklantenservice #jouwbedrijfsnaam. Dat kán je niet negeren. Maar hoe reageer je? Bij DIRECT houden we het luchtig. Geen gedoe met ordernummers en gegevens, want dan loop je vast. In plaats daarvan bieden we onze excuses aan en geven we een eerlijke uitleg. Natuurlijk allemaal mét een knipoog in de vorm van een grappige GIF. Bijvoorbeeld zoals hiernaast.

Webcare voorbeeld #2

Een papa of mama post: ‘Dagje [bedrijfX] met de kleine ’, met daarbij een aandoenlijke foto van het kindje. Zo’n positieve post (van precies jouw doelgroep!) is een makkelijke manier om te laten merken dat je die klant hoort en ziet, en dat je zijn post waardeert. We reageren bijvoorbeeld zoals hiernaast.

Lieve foto @KlantX, volgens mij heb je de hele dag met zulke oogjes rondgelopen! – BL

Contact een
webcare-specialist

Je webcare uitbesteden aan DIRECT Klantcontact is voordeliger dan je denkt. Al voor een laag maandtarief plus lage kosten per reactie kun je jouw social media webcare met een gerust hart uitbesteden. Wil je snel van start? Laat je informeren door een webcare-specialist. Neem direct contact op om jouw webcare binnen 24 uur in onze handen te leggen.

Eerst onze social media service uitproberen? Doe onze gratis social media scan en ontdek hoe jouw bedrijf het online doet.

Back To Top