Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
blog-agent-telefoniste

Steeds meer vacatures in klantcontactbranche

Laatste update op 25 augustus 2020 om 11:44 am
Leestijd: < 1 minuut

De vraag naar kandidaten voor banen in de klantcontactbranche loopt steeds verder op. Momenteel zijn er maar liefst 6.877 vacatures met de functietitel ‘medewerker klantcontact’. Door de krapte op deze arbeidsmarkt kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun klantenservice helemaal of voor een deel onder te brengen bij een externe partner.

Door de aantrekkende economie neemt de spanning op de arbeidsmarkt in de klantcontactbranche in sneltreinvaart toe. Gevolg is dat bedrijven met een eigen afdeling klantenservice in de problemen komen. Door onderbezetting schiet de serviceverlening tekort. Bedrijven lopen daardoor gegarandeerd omzet mis. Het uitbesteden van de klantenservice aan een gespecialiseerde partner zoals DIRECT Klantcontact is momenteel dan ook een veel gekozen oplossing.

Waar een aantal bedrijven in de horeca- en recreatiesector ervoor kiest om hun volledige klantenservice over te hevelen naar DIRECT Klantcontact, gaat het bij de meeste opdrachtgevers om de overflow: zodra alle inkomende lijnen op de afdeling klantenservice bezet zijn, wordt de rest van de gesprekken doorgeschakeld naar de medewerkers van het 24/7 bemande klantcontactcenter in Arnhem.

De nadruk daarbij ligt op een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de facilitaire dienstverlening. En juist in die sector geldt dat niet alleen het tastbare, maar vooral ook het niet-tastbare product van groot belang is. Denk daarbij aan klantvriendelijkheid en enthousiasme. Sterker nog; in veel gevallen is dat niet-tastbare product juist de onderscheidende factor van de onderneming. Voor die factor staat DIRECT Klantcontact graag garant.

Back To Top