skip to Main Content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
Heijmans Logo

“Snelheid is alles. DIRECT Klantcontact verzorgt voor ons alle meldingen die via de telefoon binnenkomen en alle geautomatiseerde email-meldingen.” De telefonische meldingen komen binnen op tien verschillende lijnen, zodat direct onderscheid gemaakt kan worden naar soort melding. “De telefoon is het grootste kanaal waar meldingen binnenkomen, maar email groeit snel.”

Voor bouwbedrijf Heijmans verzorgt DIRECT Klantcontact de aanname van alle storingsmeldingen binnen het bedrijfsonderdeel Wegen. “We krijgen zo’n 5.000 à 6.000 meldingen op jaarbasis”, zegt projectcoördinator John Pedersen. Heijmans heeft zelf geen capaciteit om 24 uur per dag storingsmeldingen op te vangen. “Dus we zijn blij met de diensten van DIRECT Klantcontact”, zegt Pedersen. “We maken er al 14 jaar gebruik van. Daarvoor liep het rommelig en werden storingen niet centraal geregistreerd.”

Zo kort mogelijk aan de lijn

De meldingen komen voornamelijk binnen van zakelijke klanten. “De medewerkers hebben scripts. De klant belt en geeft een bepaalde code door. Die wordt overgenomen en aan de hand daarvan wordt de juiste vragenlijst geselecteerd. Het doel is dat we bij de klant met zo weinig mogelijk vragen binnen een paar minuten de juiste informatie naar binnen halen: wie belt er, wat is er gebeurd en waar moeten we zijn? We moeten de klant zo kort mogelijk aan de lijn houden, want bij een storing is snelheid alles. Is er een melding, dan is het de bedoeling dat de storing binnen twee tot vier uur verholpen is.” Direct Klantcontact neemt alleen de melding over en geeft die zo snel mogelijk door aan de storingsdienst van Heijmans. “Technische kennis hoeven de medewerkers niet te hebben. Ze moeten wel nauwkeurig doorgeven om welke storing het gaat, zodat onze mensen snel op pad kunnen.” De telefoon is nog steeds het meest gebruikte communicatiemiddel, zegt Pedersen. “De meeste klanten willen toch liever iemand spreken. Ook hier is snelheid belangrijk: “Klanten willen niet vijf minuten in de wacht staan. Maar het gaat ook om de manier waarop je mensen te woord staat: ook als een klant boos is om een storing, moet je vriendelijk blijven. DIRECT Klantcontact is wat dat betreft echt ons visitekaartje.”

Heijmans Logo
Back To Top