skip to Main Content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon

“In de nacht of heel vroeg in de ochtend: DIRECT Klantcontact ontzorgt ons maximaal op het gebied van klantcontact.”. vertelt Gina. “Meldingen die vaker binnenkomen worden volledig neergelegd bij DIRECT Klantcontact waardoor een groot deel van de binnenkomende meldingen direct kunnen worden afgehandeld.”.

E-Flux is ontstaan uit een passie voor duurzaamheid. Deze start-up biedt flexibele laadoplossingen voor zowel particulieren als bedrijven die elektrisch rijden en/of laadpalen willen plaatsen. Gina van E-flux nam de tijd om ons meer te vertellen over hoe zij hun service optimaliseren, en welke rol DIRECT Klantcontact daarin speelt.

Zo kort mogelijk aan de lijn

“Elektrische voertuigen zien we steeds vaker op de weg verschijnen. Wij bieden daarvoor, in samenwerking met partners, verschillende oplossingen aan. Denk aan de laadpaal, de installatie en de softwareoplossing. In de software vinden onder andere de laadtransacties plaats en kan er support worden uitgevoerd. Zo kunnen wij onze gebruikers snel een helpende hand bieden.

Als start-up hadden we van tevoren eigenlijk geen idee wat de telefoondrukte zou kunnen zijn. We wisten natuurlijk wel welke problemen zouden kunnen ontstaan, maar niet in welke frequentie. Daarnaast wisten we vanaf het begin dat we 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar wilden zijn voor onze klanten. Met name omdat storingen natuurlijk ook ’s nachts kunnen ontstaan. Zodoende kwamen we al snel tot de conclusie dat we een externe klantenservice in wilden schakelen.

DIRECT Klantcontact heeft ons een pakket aangeboden dat goed bij ons past. We zijn bij hen langs geweest in Arnhem en hebben toen ook de medewerkers ontmoet. Dat voelde meteen al heel goed. Daarna hebben we een training ingepland, waarbij we de medewerkers nog beter hebben leren kennen. Ze waren direct al erg betrokken en stelden veel vragen. Na de training bleven we veel in contact, met name om de belscripts op te stellen en deze te blijven optimaliseren.

Nu schakelen wij de medewerkers van DIRECT Klantcontact in bij drukte, in de avonden en in de weekenden. In veel gevallen nemen wij zelf ook nog contact op met de klant, met name als het om een technisch geval gaat. 

Wel hebben we ons keuzemenu nu zo ingericht, dat we een tweedeling kunnen maken in ingewikkelde, technische vragen en vragen of meldingen die vaker binnenkomen. Die laatste groep komt dan automatisch bij DIRECT Klantcontact terecht. Zij hebben toegang tot ons portaal en kunnen dus bij een groot deel van de binnenkomende meldingen direct actie ondernemen. 

Denk bijvoorbeeld aan het resetten van een laadpaal. Medewerkers van DIRECT Klantcontact hebben wij zelf getraind en uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Zo houden wij onze eigen helpdesk vrij voor complexe meldingen en voorkomen we dat klanten van het kastje naar de muur worden gestuurd.”

Gina ter Heide
E-Flux

Back To Top