Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
"Met DIRECT Klantcontact bieden we onze huurders 24 uur per dag een storingsdienst aan voor calamiteiten."

Yvonne Jeuring, Consulent Klant & Wonen bij Woonbedrijf ieder1

“Mijn functie binnen Woonbedrijf ieder1 is Consulent Klant & Wonen. Dat betekent dat ik in een wijkteam werk. Ons bedrijf heeft zeven wijkteams. In Deventer hebben we er vier en in Zutphen drie. En eigenlijk is elk wijkteam een gedeelte van de stad en een soort ‘minicorporatie’. Daarin ben ik verantwoordelijk voor een stukje technisch beheer, de storingsdienst en ben ik urgentiefunctionaris. Dus een beetje van alles wat! 

Woonbedrijf ieder1 is een woningcorporatie met zo’n 14.000 woningen in de sociale huursector. We proberen onze huurders zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen met Direct Klantcontact zorgen we ervoor dat we voor onze huurders 24 uur per dag bereikbaar zijn. Overdag nemen wij de telefoon zelf op, maar van 17.00 uur tot 08.30 uur en in het weekend maken we gebruik van DIRECT Klantcontact.” 

Flexibiliteit als meerwaarde

“Vóór de samenwerking met DIRECT Klantcontact zaten we bij een andere meldkamer. Daar waren we niet helemaal tevreden over. Toen zijn we op zoek gegaan naar een andere partij. Uiteindelijk hadden we een aantal gesprekken gevoerd met verschillende partijen en daar hebben we vooral gelet op: ‘Wat bieden jullie? Wat vragen wij? En wie kan dat dan ook leveren met de complexiteit die wij hebben?’ Het feit dat DIRECT Klantcontact dit kon bieden, maakte dat we voor jullie kozen. Ook de flexibiliteit als er een keer een bijeenkomst is; dat we een uurtje eerder of later opengaan. Als we dat op tijd aangeven, kan dat ook gewoon en dat is wel heel prettig. Daarnaast zijn telefoonstoringen of plotse weersveranderingen natuurlijk onvoorzien. Tijdens zulke momenten nemen jullie zonder morren de telefoon over. Dat is nooit een probleem geweest, terwijl dat ook bij jullie een druk oplegt.”

“De flexibiliteit vind ik zeker een extra toegevoegde waarde van DIRECT Klantcontact.”

Yvonne Jeuring, Consulent Klant & Wonen bij Woonbedrijf ieder1

Een vaste poule van klantcontactmedewerkers

“Het team van DIRECT Klantcontact heeft een strakke instructie voorhanden waarop staat vermeld wie ze voor welke klachten kunnen bellen. Bij Ieder1 hebben we altijd één persoon achter de hand voor als er echte grote calamiteiten zijn zoals brand. Dit komt gelukkig amper voor. DIRECT Klantcontact werkt voor ons met een vaste poule omdat we een redelijk bewerkelijk account hebben. Van ieder telefoontje krijgen wij een rapport, wat het ook voor melding is. Dat kunnen er in het weekend wel 30 of 40 zijn.”

Korte lijntjes, snelle respons en goed voorbereid

“We zijn super tevreden, omdat we weten dat we een vrij gecompliceerde klant zijn met een uitgebreid en soms ingewikkeld belscript. Met ups en downs wisten we uiteindelijk de samenwerking tot een succes te maken. Het contact met ons aanspreekpunt van DIRECT Klantcontact ervaren we als prettig. De lijntjes zijn kort, af en toe dat stapje extra en altijd goed voorbereid. Daarnaast vind ik de snelle responstijd heel prettig, want ik moet aan deze kant ook weer door met de huurders. Dan ben afhankelijk van DIRECT Klantcontact, en daarin is de responstijd heel snel dus dat is heel fijn. We hopen natuurlijk dat deze trend zich in de toekomst blijft voorzetten!”

Bekijk hier andere klantverhalen

Op zoek naar een partner in klantcontact? Neem contact op.

Laat je gegevens achter en één van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Flexibel op- en afschalen
 • In no time 24/7 bereikbaar
 • >60% van de meldingen direct afgehandeld
 • Een vast professioneel team met korte lijnen
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kom je er niet uit? Wij helpen graag verder.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

"Goed bereikbaar zijn wanneer klanten te maken hebben met storingen en calamiteiten buiten reguliere tijden is natuurlijk erg belangrijk, DIRECT Klantcontact is onze partner voor dit stuk dienstverlening."

René de Jong, Eneco

René de Jong

“Bij Eneco hebben we een duidelijke missie ‘Duurzame Energie van iedereen maken’. We willen de energietransitie versnellen door de bestaande ambitie, om klimaatneutraal te worden, te vervroegen van 2050 naar 2035. Wij helpen onze klanten slim te verduurzamen. Een heldere ambitie hebben is natuurlijk mooi en kan niet groot genoeg zijn, maar omdat we de doelen ook echt willen halen hebben wij dit geconcretiseerd in het One Planet Plan. Mijn functie binnen Eneco Customer Care is Partnermanager. Ik ben verantwoordelijk voor het servicekavel bij onze outsourced partners. Waaronder dus ook DIRECT Klantcontact. Dit houdt in dat ik de schakel ben tussen onze facilitaire partijen en interne partijen. Zo ben ik verantwoordelijk voor het maken van de juiste prestatieafspraken met onze leveranciers én zorg ik ervoor dat deze ook echt geleverd worden.”

Inspelen op veranderende klantbehoeften

“We zien de wereld om ons heen veranderen: de klantbehoeften zijn anders, klantcontactkanalen veranderen én duidelijke (zelf)service op bijvoorbeeld onze website of via de app is wenselijker dan ooit. We proberen onze klanten zoveel mogelijk gemak te bieden. Dit betekent concreet dat we middels onze servicekanalen en onze app zorgen dat we transparant inzicht geven in de (sluip)verbruiken en kosten zodat de klant kan draaien aan de knoppen als die dat zelf wil. Door middel van zelfservice geef je de klant de tijd om ook in de weekenden stil te staan bij hun energieverbruiken. Uiteraard zijn er ook genoeg vragen die binnenkomen via het traditionele kanalen. Die vinden we minstens net zo belangrijk en geven we de volle aandacht. Daarnaast zien we ook dat de arbeidsmarkt volop in beweging is. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen, we streven er continu naar om de juiste gemotiveerde medewerkers te binden en te boeien.”

"De energiewereld kan best complex zijn. Naast dat we intern zaken afhandelen, schakelen we ook externe aanbieders in."

René de Jong, Eneco

René de Jong

Samenwerking tussen interne en externe partijen

“Binnen Eneco handelen we intern diverse contracten af. De energiewereld kan best complex zijn en om die reden handelen we ook graag zelf intern zaken af met speciaal getrainde en zeer ervaren medewerkers. Aanvullend maken we gebruik van diverse aanbieders waarmee wij partners in hun kracht zetten. We vinden het namelijk handig om soms te kunnen benchmarken in het klantcontact vakgebied. Op die manier kunnen we onze klanten de beste service garanderen en komen externe partijen ook helemaal tot hun recht met een intensieve samenwerking. Verder helpt het hebben van meerdere partners ons in de efficiëntie en schaalbaarheid van de algehele operatie. Dit houdt in dat we beter in staat zijn onze klanten te helpen.”

Bereikbaar zijn met storingen

“Goed bereikbaar zijn wanneer klanten te maken hebben met storingen en calamiteiten buiten reguliere tijden is natuurlijk erg belangrijk, DIRECT Klantcontact is onze partner voor dit stuk dienstverlening. We ervaren op dit moment dat daar prima aan wordt voldaan. Wij stellen dan ook enkel het planningsplatform voor storingen beschikbaar. Overige zaken zoals CRM en telefonie hebben wij geen omkijken naar. De resultaten met betrekking tot de afgesproken SLA’s (Service Level Agreements) worden behaald. Daarmee zijn we meteen een stukje ontzorgd.”

"Het inzetten van dedicated medewerkers wanneer de volumes daarom vragen garandeert ons een goede dienstverlening."

“Het team van DIRECT ervaren we als zeer flexibel, meedenkend maar bovenal ook heel goed schaalbaar en transparant in de uitvoering. Alles wat we nodig hebben dus.”

René de Jong, Eneco

René de Jong

Spreiding van verkeer buiten regulieren tijden

“DIRECT Klantcontact is dus vooral van toegevoegde waarde als het gaat om de 24/7 beschikbaarheid. De spreiding van het verkeer buiten de reguliere openingstijden maakt DIRECT Klantcontact voor ons de juiste partner voor deze contacten. Het inzetten van dedicated medewerkers wanneer de volumes daarom vragen garandeert ons een goede dienstverlening. Al met al zorgt dat ervoor dat we ontzettend tevreden zijn over onze onderlinge samenwerking. Het team ervaren we als zeer flexibel, meedenkend maar bovenal ook heel goed schaalbaar en transparant in de uitvoering. Alles wat we nodig hebben dus.”

Bekijk hier andere klantverhalen

Op zoek naar een partner in klantcontact? Neem contact op.

Laat je gegevens achter en één van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Flexibel op- en afschalen
 • In no time 24/7 bereikbaar
 • >60% van de meldingen direct afgehandeld
 • Een vast professioneel team met korte lijnen
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kom je er niet uit? Wij helpen graag verder.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Logo Eneco
"Professioneel in de omgang en uitvoer. Flexibel door tijdens geplande piekmomenten een stap extra te zetten en onze medewerkers te ontzorgen."

Saskia Moester, Gemeente Arnhem

Saskia Moester

“Wij hebben bij de gemeente Arnhem een eigen middelgrote klantenservice van circa 20 parttime telefonistes die 5 dagen per week Arnhemse ondernemers en bewoners te woord staan. Wij beantwoorden inkomende vragen en werken daarnaast in 12 verschillende systemen. Sinds de start van ons volledig gratis telefoonnummer merkten we dat bellers steeds langer in de wacht stonden – een logisch vervolg, maar dit zorgde voor onrust bij zowel de beller als binnen ons team. Tijd om hulp in te schakelen!”

Flexibel op- en afschalen rondom geplande pieken

“Na een kennismakingsgesprek met DIRECT Klantcontact merkte ik direct dat deze partij aansluit bij mijn wensen: een flexibele én professionele partij. Professioneel in de omgang, opvolging en uitvoer. Flexibel door tijdens geplande piekmomenten een stap extra te zetten en onze medewerkers en bellers te ontzorgen.”

"De meerwaarde zit in de rust die binnen ons team is ontstaan door tijdens piekmomenten extra ondersteuning te hebben."

Saskia Moester, Gemeente Arnhem

Saskia Moester

Professionele medewerkers die het klantservice vak écht begrijpen

“De meerwaarde van DIRECT Klantcontact zit voor de Gemeente Arnhem in de rust die binnen ons team is ontstaan door tijdens piekmomenten extra ondersteuning te hebben. Het flexibel opschalen tijdens pieken zorgt voor minder lange wachttijden. DIRECT Klantcontact schakelt snel door hun professionele agents die het klantenservice vak écht begrijpen. Opgeleide professionals die weten hoe ze bellers te woord moeten staat. We werken met vooraf opgestelde telefoonscripts waardoor een beller niet weet of ze een agent van ons of DIRECT Klantcontact aan de telefoon hebben.”

Snel, zakelijk en adequaat

“DIRECT Klantcontact heeft onze wachttijd sterk teruggebracht, met enkele minuten. Door deze korte doorlooptijd stijgt de klanttevredenheid logischerwijs. De samenwerking met DIRECT Klantcontact beschrijf ik als prettig, zakelijk, adequaat en snel.”

Bekijk hier andere klantverhalen

Op zoek naar een partner in klantcontact? Neem contact op.

Laat je gegevens achter en één van onze consultants neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

 • Flexibel op- en afschalen
 • In no time 24/7 bereikbaar
 • >60% van de meldingen direct afgehandeld
 • Een vast professioneel team met korte lijnen
 • Hidden

  Marketinginformatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Kom je er niet uit? Wij helpen graag verder.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

logo gemeente arnhem
Back To Top