Tips voor een zorgeloze en klantvriendelijke Black Friday

Ondanks dat er steeds meer initiatieven ontstaan tegen de massaconsumptie van Black Friday (zo sloot Dille & Kamille al haar filialen op Green Friday om mensen aan te sporen de natuur in te gaan) blijft het grootste gedeelte van de Nederlandse consument toch deelnemen aan Black Friday. Volgens David Compier lijken veel consumenten te willen profiteren van goede aanbiedingen wanneer er zelf minder te besteden valt door de stijgende prijzen in de markt. Een algemene tip om de komende tijd rekening mee te houden is om je te verplaatsen in je klant en je bewust te zijn van de controverse die er rondom Black Friday en Black Week hangt.

Verhoog je bezetting

Black Friday brengt tot aan Cyber Monday, net zoals de feestdagen, een onvermijdelijke stroom aan klantverkeer met zich mee. Hier kun je van tevoren op anticiperen door ervoor te zorgen dat je voldoende krachten tot je beschikking hebt zodat deze de verhoogde vraag naar service aan kunnen. Het inschakelen van een professionele partij kan je in deze drukke tijden (tijdelijk) ondersteunen door snel een extra team getrainde en empathische agents op jouw klantenservice te zetten. Zo ervaar jij als ondernemer een relaxte Black Friday, en kunnen je klanten van een goede klantenservice blijven genieten.

Proactief en eerlijk communiceren

Het proactief communiceren richting je klanten kan veel onnodige vragen (en daarmee extra verkeer) voorkomen en tegelijkertijd klanten geruststellen dat hun behoeften worden aangepakt. Het hebben van een FAQ-pagina of het delen van acties en ontwikkelingen op je sociale media zijn daar goede voorbeelden van. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een klant niet iets beloofd wat je niet kunt waarmaken. Als er bijvoorbeeld vertraging aan zit te komen, wees dan eerlijk en communiceer dit naar de klant. Transparantie, empathie en een duidelijke verwachting kunnen de klantrelatie verbeteren en de klant tegelijkertijd het gevoel van een samen gevonden oplossing geven. En laat een vertrouwen in jouw service nou net een van de meest belangrijke factoren van klantloyaliteit zijn.

Mijd onbereikbaarheid op alle kanalen

Uit een onderzoek van Infopact blijkt dat 52% van de potentiële klanten die onbereikbaarheid ervaarden (in een min of meer urgente situatie), per direct overstapten naar de concurrent. Het is belangrijk om je klanten zo snel mogelijk, en op iedere plek, te woord kunnen staan. Tegenwoordig stellen klanten niet alleen maar via de telefoon of e-mail hun vragen. Klanten laten steeds meer en sneller opmerkingen of vragen over diensten of services achter op sociale media. Het snel beantwoorden van deze vragen op dezelfde kanalen is dan ook van groot belang voor een tevreden klant én het bieden van een goede service. Hetzelfde geldt voor het hebben van een goede live-chat. Verplaats je in jouw klant en bedenk vervolgens waar deze behoefte aan heeft, en bied hen dat op de relevante kanalen.

24/7 effectieve service

Als je aan klantcontact uitbesteden denkt, maar niet zeker weet of je klanten dan nog wel op de juiste specialistische manier geholpen worden, hoef je je bij DIRECT Klantcontact dus geen zorgen te maken. We hebben altijd genoeg specialistische klantadviseurs ter beschikking, die als technische klantenservice klaar staan om jouw klanten 24/7 blij te maken. Nieuwsgierig naar de ervaring van anderen? Lees dan vooral onze klantverhalen!

Maak kennis met onze kennisbank.

Blink uit in klantcontact
27 december 2023

Dat je je goed moet voorbereiden op de drukte tijdens de feestdagen weet je als ondernemer wel. De feestdagen brengen naast gezelligheid ook een piek in aanvragen en verzoeken met zich mee. Daarom houd je van tevoren rekening met je bezetting…

Lees meer
Blink uit in klantcontact
23 november 2023

De dagen zijn steeds korter en kouder aan het worden. Voor veel mensen betekent dat lekker de knusheid en warmte binnenshuis opzoeken. Voor bedrijven in de installatiebranche is dit ook het moment om te …

Lees meer
Blink uit in klantcontact
23 november 2023

De wintermaanden kunnen een drukke periode zijn vanwege de gevolgen van onverwachte weersomstandigheden. Kou, kapotte cv-ketels, bevroren leidingen en meer kunnen veel invloed hebben op je planning …

Lees meer
Dubbel uitblinken? Focus volledig op je vak, terwijl wij jouw klantenservice laten stralen.
Ontdek jouw oplossing
Bellen Bel DIRECT