Wanneer je een telefoniste in dienst neemt brengt dit allerlei verantwoordelijkheden met zich mee. Het kost niet alleen veel extra acties, maar het kost ook geld om een ‘interne klantenservice’ op te tuigen. Zo moet je onder andere sociale lasten afdragen, pensioenpremie afdragen, een werkplek inrichten en vervanging zoeken wanneer dit nodig is. De telefoon laten opnemen door een werknemer die ook al ander werk doet, werkt ook niet altijd optimaal. Deze moet zich dan op meerdere taken tegelijk focussen, waardoor de telefoon niet met de volle aandacht wordt opgenomen. Het kan daarom interessant zijn om je telefoondienst uit te besteden.

Wat is een persoonlijke telefoniste op afstand?

Je telefoondienst uitbesteden werkt in principe overal hetzelfde, een extern bedrijf neemt namelijk de telefoon voor jou op. Het concept van een persoonlijke telefoniste maakt daar wel onderscheidt in. Hierbij wordt namelijk iemand persoonlijk voor jouw telefoondienst aangewezen.

Dit houdt in dat de telefoontjes voor jouw bedrijf, dus altijd door dezelfde telefoniste worden opgenomen. Hierdoor krijgen klanten telkens dezelfde telefoniste aan de lijn en niet elke keer weer iemand anders.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke telefoniste op afstand?

  1. Laat een professionele indruk achter
    Klanten krijgen telkens dezelfde telefoniste aan de lijn, dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof zij bij jou in dienst is. Daarnaast zorgt het ervoor dat zij zich goed kan verdiepen in je bedrijf en dus voldoende kennis heeft, zodat zij alle vragen goed kan beantwoorden.
  2. Betaalbaar
    Het inhuren van een telefoonservice is een stuk goedkoper dan wanneer je zelf een telefoniste in dienst moet nemen.
  3. Geen vervanging
    Naast dat het goedkoper is dan zelf iemand in dienst nemen, is het ook nog eens makkelijker. Je hoeft, namelijk niet zelf op zoek te gaan naar vervanging wanneer je telefoniste, bijvoorbeeld ziek is of op vakantie gaat. Dat wordt voor je geregeld. Wanneer jouw persoonlijke telefoniste niet beschikbaar is, krijgen je klanten iemand uit het supportteam aan de lijn. Dit is een vast team, die kunnen invallen voor jouw telefoniste.

Conclusie

Wanneer je je aan het oriënteren bent naar een extern callcenter, is het een goede zaak om ook dit onderwerp onder de loep te nemen. Een persoonlijke telefoniste op afstand heeft dus alle voordelen van een eigen telefoniste, zonder de kosten en verantwoordelijk wanneer je zelf iemand in dienst zou nemen. Hierdoor is het een stuk betaalbaarder. Daarnaast is het professioneel, omdat de klant altijd dezelfde telefoniste aan de lijn krijgt die volledige kennis heeft over jouw bedrijf. Alle goede afspraken tussen jouw bedrijf en de telefoniste worden vervolgens waargemaakt.

Maak kennis met onze kennisbank.

Gidsen
22 april 2024

Met deze 5 manieren om 24/7 klantenservice te bieden maak je van jouw onderneming een échte bereikbaarheids-kampioen. Klanten willen altijd en overal geholpen worden.

Lees meer
Blink uit in klantcontact
21 maart 2024

Het kan af en toe een uitdaging zijn om een goede klantenservice te bieden, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg kennis en vaardigheden hebt op het gebied van klantcontact of omdat je simpelweg al druk genoeg bent.

Lees meer
Blink uit in klantcontact
28 december 2023

Als recreatieondernemer is er niets belangrijker dan het bieden van een onvergetelijke ervaring aan jouw gasten. Maar hoe goed je ook je best doet en inspeelt op verwachtingen: storingen of technische problemen …

Lees meer
Dubbel uitblinken? Focus volledig op je vak, terwijl wij jouw klantenservice laten stralen.
Ontdek jouw oplossing
Bellen Bel DIRECT