Waarom is een goede klantenservice cruciaal tijdens de zomerperiode?

De zomerperiode brengt een forse stroom aan vakantiegangers met zich mee. Dat betekent niet alleen meer vragen en meer boekingen, maar ook een grotere kans op onvoorziene situaties. Zo kan er plots koud water uit de kraan stromen in een accomodatie, ontstaan er sneller boekingsproblemen en raken meer gasten essentiële voorwerpen kwijt. Directe ondersteuning is nodig: je gasten zijn tenslotte op vakantie of hebben een uitje, en het laatste wat je wil is hen té lang laten wachten op hulp. Dat kan catastrofale gevolgen met zich meebrengen. Met een uitstekende klantenservice kun je gelukkig een positieve gastervaring garanderen. Jij bent direct daar wanneer jouw gasten je nodig hebben. Dát is nog eens service! Tref de juiste voorbereidingen, en ga een stralende zomer en blije gasten tegemoet.

Inventariseer je data

Bij een goede klantenservice, hoort het rekening houden met verwachte drukte en veelvoorkomende problemen op basis van eerder periodes. Het onder de loep nemen van het contact dat je de afgelopen seizoenen of maanden met je gasten hebt gehad, geeft je een goed beeld van wat je aankomende zomer kan verwachten. Duik ook vooral de gesprekken in, en bekijk wat precies tot definitieve boekingen heeft geleid en wat er gedurende de zomerperiode is veranderd in de aard van de gesprekken. Daarnaast is het slim om te bekijken hoe je bezetting in diezelfde periodes was en of je van tevoren rekening kan houden met mogelijke vakantiegangers en onderbezetting op de klantenservice. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een 24/7 klantenservice zorgt ervoor dat je keer op keer de verwachting van je gasten overtreft en zo hun bezoek nog onvergetelijker maakt.
Joyce Alberg

Optimale bereikbaarheid voor loyale gasten

Vooral in de recreatiebranche kunnen gasten op ieder moment behoeften of vragen hebben waar ze meteen antwoord op willen. Wat moet een gast bijvoorbeeld doen als deze een dokter nodig heeft? En zijn er bij georganiseerde activiteiten speciale voorzieningen aanwezig voor mensen met een handicap? Optimaal bereikbaar zijn is, zoals we net ook al zeiden, een absolute noodzaak voor een positieve gastervaring. Wanneer gasten snel geholpen worden, op ieder tijdstip van de dag (ja, ook ’s nachts!) verhoog je bovendien ook het gevoel van veiligheid én betrouwbaarheid. Een 24/7 klantenservice zorgt ervoor dat je keer op keer de verwachting van je gasten overtreft en zo hun bezoek nog onvergetelijker maakt. Dat is het perfecte recept voor loyale gasten. Schrijf je mee?

Ontzorg je gast áltijd

Wanneer het je doel is je gasten altijd te ontzorgen, denk je met ze mee en zie je minder snel iets over het hoofd. Proactief handelen is een resultaat van deze aanpak, wat zowel jou als je gasten een hoop ‘kopzorgen’ scheelt. Verwacht je drukte? Bereid je gasten voor door dit op tijd aan ze te laten weten. Wil je meer controle hebben over je binnenkomende contacten? Vraag je gasten dan om contact met je op te nemen via specifieke communicatiekanalen. Maak duidelijke afspraken met je team over reactietijd als je situatie uit de hand lijkt te lopen. Zo kom je zelfs in tijden van crisis je gasten tegemoet, en dat wordt zeer op prijs gesteld.

Onze klantadviseurs staan dag en nacht voor jouw gasten klaar, en zijn zo een ideaal verlengstuk van jouw bedrijf.
Joyce Alberg

Geen zorgen

Mocht je er na je inventarisatie achter komen dat je je gasten deze zomerperiode moeilijk zelf een optimale service kan bieden, dan is er alsnog geen reden voor paniek. Je kunt, net als vele andere ondernemers, je 24/7 klantenservice (tijdelijk) uitbesteden bij een professionele partner in klantcontact. Onze klantadviseurs staan dag en nacht voor jouw gasten en ál hun vragen en problemen klaar, en zijn zo een ideaal verlengstuk van jouw bedrijf. We zijn daarbij direct, eerlijk en betrouwbaar en zetten de mens centraal bij alles wat we doen. Empathie staat bij ons hoog in het vaandel. We schenken dus niet alleen alle aandacht aan jouw gasten, maar ook aan jouw behoeften. Daar word je toch blij van?

Conclusie

Een drukke zomerperiode vraagt om een goede voorbereiding van je klantenservice. Door proactief je serviceprocessen te beheren en waar nodig met behulp van een externe klantcontact partij, zorg je voor tevreden klanten die maar al te graag terugkomen.

Weten hoe wij jouw onderneming aankomende zomer ontzorgen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Joyce door hieronder het formulier in te vullen.

Maak kennis met onze kennisbank.

Blink uit in klantcontact
21 maart 2024

Het kan af en toe een uitdaging zijn om een goede klantenservice te bieden, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg kennis en vaardigheden hebt op het gebied van klantcontact of omdat je simpelweg al druk genoeg bent.

Lees meer
Blink uit in klantcontact
28 december 2023

Als recreatieondernemer is er niets belangrijker dan het bieden van een onvergetelijke ervaring aan jouw gasten. Maar hoe goed je ook je best doet en inspeelt op verwachtingen: storingen of technische problemen …

Lees meer
Blink uit in klantcontact
06 juni 2021

De zomer is hier: alles staat in de bloei en mensen gaan er steeds vaker weer op uit. Aan de andere kant betekent dat ook dat jouw zaak drukker wordt. Magda Willemsen, klantadviseur bij DIRECT Klantcontact, werkt al jaren nauw …

Lees meer
Dubbel uitblinken? Focus volledig op je vak, terwijl wij jouw klantenservice laten stralen.
Ontdek jouw oplossing
Bellen Bel DIRECT