skip to Main Content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
Zehnder Group

“Wij zijn blij met DKC. DIRECT Klantcontact is voor Zehnder een verlengstuk van de servicedienst. Samen verzorgen we de beste service voor onze klanten. Als er een probleem is, zit we met elkaar aan tafel om het op te lossen. Ook de goede dingen delen we met elkaar. Zo blijven we streven naar perfectie en efficiëntie.”

“Always the best climate” – daar staat Zehnder voor. Ze houden zich bezig met een gezond binnenklimaat door middel van ventilatie- en verwarmingsoplossingen. Sinds begin 2018 mag DIRECT Klantcontact hen vol trots ondersteunen bij het beantwoorden van vragen van monteurs en installateurs. Zo kunnen we helpen de service van Zehnder te vergroten. Hoe die samenwerking tot nu toe verloopt? “Jullie maken het vertrouwen waar”, aldus Mike Louis, manager Verkoop Binnendienst bij Zender.

Waarom hebben jullie besloten een deel van de servicedienst uit te besteden?

“Wij deden eerst alles zelf en het aantal telefoontjes konden we in eerste instantie prima aan. Maar op een gegeven moment kregen we te maken met piekmomenten, waardoor klanten in de wacht kwamen te staan. Dat is niet wenselijk , want het kan zomaar een monteur of installateur zijn die ergens op het dak staat. Die willen wij direct helpen. Om wachttijden te voorkomen hebben we besloten een partij te zoeken die een deel van de binnenkomende lijnen op kan vangen. Hiermee optimaliseren we onze service.”

Waar hebben jullie op gelet bij de zoektocht naar een geschikte partner?

“We hebben met name gekeken naar het technische kennisniveau van de medewerkers. Al snel zijn we bij DIRECT Klantcontact uitgekomen door jullie referenties. DKC werkt bijvoorbeeld met één van de grotere installateurs van Nederland. Met deze ervaring beschikken jullie over de benodigde technische basiskennis. Dat wekte meteen vertrouwen.”

Welke rol speelt DIRECT Klantcontact nu binnen Zehnder?

Zehnder streeft ernaar te excelleren in kennis en service voor haar klanten. Het verlenen van de eerstelijns service is grotendeels belegd bij DIRECT Klantcontact. Jullie vormen daardoor een verlengstuk van onze eigen binnendienst.”

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

Zowel onze eigen servicedesk als DIRECT Klantcontact werken met dezelfde kennisbank. Als je in het systeem zit kun je vrijwel elke vraag beantwoorden en elk probleem oplossen. We hebben samen een beslisboom opgezet, welke we continu verbeteren. Hierdoor kunnen binnenkomende telefoontjes steeds sneller afgehandeld worden. Dit scheelt in de gesprekstijd en daarmee ook in de kosten.”

Kun je iets vertellen over de recente ontwikkelingen?

“Jazeker! We ontwikkelen een e-learning omgeving. Deze maakt het mogelijk om collega’s van DIRECT Klantcontact naast de fysieke trainingen ook online te trainen. Bovendien kunnen we zo regelmatig toetsen of het kennisniveau op peil is. De e-learning is erop gericht DIRECT Klantcontact en Zehnder nóg dichter bij elkaar te brengen, zodat we kunnen excelleren in kennis en service .”

Hoe bevalt de samenwerking tot nu toe?

“Wij zijn blij met DKC. DIRECT Klantcontact is voor Zehnder een verlengstuk van de servicedienst. Samen verzorgen we de beste service voor onze klanten. Als er een probleem is, zit we met elkaar aan tafel om het op te lossen. Ook de goede dingen delen we met elkaar. Zo blijven we streven naar perfectie en efficiëntie.”

Zehnder Group
Back To Top