Skip to content
Flexibel op- en afschalen 24/7 bereikbaar First time fix Eigen vast contactpersoon
blog agent telefoniste aan het werk

Thuiswerken én fit blijven

Laatste update op 11 augustus 2020 om 09:04 am
Leestijd: 2 minuten

Ineens ben je iedere dag thuis aan het werk, de dagelijkse routine is weggevallen. In plaats van jouw eigen en vertrouwde werkplek, werk je nu thuis aan de keukentafel en mis je het directe contact met je collega’s. Hoe zorg je dat je toch mentaal en fysiek fit blijft tijdens het thuiswerken?

 “How to stay fit, nu je elke dag zit!”

Nu we massaal thuiswerken en de sportscholen gesloten zijn, zijn home workout tips meer dan welkom. Voor de TV op een fitnessmat liggen is één, maar wat denk je van oefeningen tijdens je werk. Met de volgende oefeningen blijf jij fit achter je bureau!

Leg raises

Zorg dat je rechtop in de stoel zit. Strek je rechterbeen, totdat deze parallel is aan de vloer. Hou dit 10 seconden vast. Doe je dit goed, dan voel je spanning in je bovenbeen. Herhaal dit aan beiden kanten.

Leg drops

Ga nogmaals rechtop in de stoel zitten. Dit keer strek je beide benen tegelijk, zodat ze parallel zijn aan de vloer. Laat je benen langzaam zakken, tot ongeveer 2 centimeter boven de vloer. Hou deze positie zo lang mogelijk vast, en breng je benen dan weer naar boven.

Buikspieren

Terwijl je achter je bureau zit kun je constant je buikspieren trainen door ze telkens te op- en ontspannen. Ga goed rechtop zitten en hou voor 30 seconden je buikspieren gespannen. Daarna ontspan je de buikspieren voor 10 seconden en herhaal je de oefening.

Opstaan & zitten

In feite is dit een hele simpele oefening. Echter zal het je verbazen hoe lastig het na een aantal keren wordt om zonder handen te gaan staan en zitten.

Biceps & triceps

Voor de biceps, houd je twee vuisten onder het bureau en duw je ze omhoog. De stoel biedt weerstand, waardoor je biceps kracht leveren. Andersom, voor de triceps, leg je twee vuisten op je bureau en druk je naar beneden. Zowel de triceps als de borstspieren moeten hiervoor kracht levert.

Eerder heb je al gelezen over de DIRECT thuiswerkers. Hoe blijven zij vitaal achter hun eigen bureau?

Annemiek vertelt…

“Het eerste wat ik doe als ik thuiswerk is het creëren van een overzichtelijke en een goed zittende werkplek. Met studerende en ook thuis werkende kinderen in huis wisselen wij nog wel eens af met het gebruik van computers en werkplekken. Ik wandel elke dag rond de lunchpauze een half uur en ik haal altijd zelf mijn drinken.

Mijn tip: gebruik kleine bekers zodat je daadwerkelijk vaker op moet staan en niet te lang achter je laptop blijft zitten.” 

Annemiek Hennipman, HR Manager

Madelon blijft fit door…

“Ik heb thuis een tafel die in hoogte verstelbaar is. Zo stel ik het voor mij op de juiste hoogte af en heb ik mijn werkplek zo gezond mogelijk ingericht. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten en ik sport 2 keer per week thuis. Wat ik als tip mee wil geven, ook vanuit mijn functie als Workforce Manager, plan zowel beweging als tussendoortjes. Op deze manier weet je op voorhand wat je moet doen en kom je minder snel in de verleiding.” 

Madelon Fecken, Workforce Manager

Back To Top